en.pngEN
Sve kategorije

Kompanija News

Početna>vijesti>Kompanija News

Na koja pitanja treba obratiti pažnju prilikom kupovine opreme za zanatsko pivo?

Vrijeme: 2016-08-04 Hits: 4

Kako je tržište izrađenog svježeg piva sve popularnije, odaberite prikladnu mašinu za kuhanje piva s visokom cijenom ispred svakog poduzetnika zanatskog piva. Nedavno je autor konsultovao relevantnu osobu u novoj generaciji pionira pivske opreme za samostalno pripremanje piva - Xuzhou Fresh Beer Crafts Information Technology Co., Ltd., kako bi nekim preduzetnicima koji ulaze u zanatsku industriju omogućili neke razumne kupovine. Prijedlozi.

Prednosti i nedostaci opreme za samostalno kuhanje piva ogledaju se uglavnom u sljedećem

1, materijal opreme.

Materijal obloge je potkovan, a 201 zamjenjuje se 201. Obje su od nehrđajućeg čelika, a trošak se može smanjiti za 30%. Ovo je neizgovoreno pravilo mnogih pogona za proizvodnju opreme u zemlji. Najveća karakteristika 201 nehrđajućeg čelika, nakon što je zavaren, vrlo je teško zavariti. Lako je zahrđati, ispustiti nekoliko kapi vode i zahrđati za 3 dana. Osim toga, debljina obloge je pretanka, tijelo fermentatora je potpuno zatvoreno, a nijedan šaht nije rezerviran, a materijal i debljina unutrašnjosti nisu vidljivi većini ljudi. Kad vino fermentira, proizvest će puno plina. Što je tanji materijal, niži je pritisak i što se lakše ne rukuje zavarom, veća je vjerojatnost da će procuriti, što ima ogroman utjecaj na kvalitetu vina.

2, potrošnja energije je iznenađujuće velika.

Ako je izolacijski sloj izrađen od otpadaka kamene vune ili drugog, snaga kompresora je mala, a dizajn cjevovoda je nerazuman, jeste li spremni platiti račun za struju?

3, cijevni priključci, ventili i razni dodaci

Cijevni priključci, ventili i razni dodaci, koristeći nisku kvalitetu i nisku cijenu na tržištu, ne mogu se dugo koristiti za hrđu ili oštećenja od curenja vode, urezane uglove, a oprema je loša. Kada koristite električnu energiju, troškovi električne energije su visoki, visoki su troškovi, visoki su troškovi i veća je fluentnost. Fermentor curi, električne komponente često otkazuju, vino je teško napraviti, teško ga je piti, teško ga je prodati, a idealno pivo ne može se pripremiti.

Ponekad to nije samo razlog tvornice pivske opreme, kupac to voli iskoristiti, a cijena je također glavni razlog. Jasno je da cijena veća od deset hiljada ne želi biti niža od cijene kupovine, a kaže se da su drugi jeftiniji. Da bi udovoljili umu kupaca, neke tvornice pivske opreme mogu proizvoditi samo opremu niskog kvaliteta i niske cijene.

Stara je izreka koja je dobra: "Ne bojim se da ne znam robu, bojim se da je roba bolja od robe." Preporučuje se da kupci ne slušaju previše pretjerane reklame, kupuju opremu koja se ne može koristiti u sredini i više istraga i usporedbi. Proizvođači ponovno donose odluku. U isto vrijeme, kupcima savjetujemo da ne budu jeftini, već da kupuju jeftine proizvode, samo da kupuju loše proizvode. Proizvođači takođe moraju biti profitabilni kako bi opstali i razvijali se kako bi razvili isplativiju opremu. Kvaliteta opreme je dobra, kvaliteta vina je stabilna, kupci su spremni platiti za dobar kvalitet, performanse trgovine cvjetaju, a kada se posao proširi, odabrat će se oprema s boljim kvalitetom umjesto najniže cijene, tako da bi pivarska industrija mogla ući u vrli krug. .